We zijn een middelgroot technisch innovatief bedrijf en we kunnen bogen op meer dan 30 jaar ervaring met water en luchttechnieken en realisatie van honderden installaties. We zijn onderdeel van een grotere groep, gericht op advies, realisatie, financiering, onderhoud en monitoring van technische oplossingen voor verbetering van uw teelt.
Oplossingen ontwikkelen vanuit het probleem van onze opdrachtgevers is onze visie. Dit doen we op basis van 30 jaar ervaring in ozon, water en luchttechnieken.
Vanuit een historisch bedrijfspand gevestigd in Loenen Gld en een kantoor in Dordrecht, ontwikkelen en produceren we al onze producten zelf.
Dankzij een eigen R&D afdeling en automatisering werken we continu aan de ontwikkeling van nieuwe producten en blijven we nieuwe toepassingen voortdurend testen.
De marktvraag vanuit de agrarische sector voor innovaties in lucht- en waterbehandeling heeft ervoor gezorgd dat Agrozone in 2008 is begonnen met haar activiteiten. Wat heeft geresulteerd in samengebrachte (ozon) kennis van Cees de Haan en Art Lobs.
Agrozone werd de naam voor een nieuw bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van residuvrije technieken om het gebruik van chemische middelen in de omgeving terug te brengen en de kwaliteit van uw bedrijf te verbeteren.
Deze doelstelling wordt binnen Agrozone door alle medewerkers nagestreefd als zijnde een missie.
De innovatieve oplossingen die Agrozone heeft ontwikkeld hebben een weg gevonden naar een verscheidenheid aan sectoren.
Door de behaalde successen van Agrozone worden haar systemen inmiddels over de gehele wereld geëxporteerd, van Scandinavische landen tot Oost-Europa en van Zuid-Afrika tot USA/Canada.
Agrozone (Europe) BV beseft dat de uitstoot van CO₂ in haar bedrijfsvoering en in de uitvoering van projecten onvermijdelijk is, maar dat er tevens een verantwoording ligt om deze uitstoot zo veel mogelijk te reduceren. Hiertoe heeft Agrozone (Europe) BV onder de vlag van de Aurora Groep BV een portfolio opgesteld met daarin de CO₂ footprint van het basisjaar 2020 en een inventarisatie van de reductiemogelijkheden. Hierbij moet o.a. worden gedacht aan allerlei energiezuinige apparaten/inbouwcomponenten, een verduurzamen/elektrisch wagenpark waarbij wordt gekeken naar de CO₂ uitstoot, maar de grootste focus ligt op het energiezuinig maken van onze waterzuiveringsunits. Daar waar mogelijk zal gebruik worden gemaakt van groene energie.
Website SKAO en ons Certificaat CO₂ ladder trede 3 zijn terug te vinden op www.co2-prestatieladder.nl/deelnemers/Aurora.